Vaše Průvodce Vinnými Sklepy a Degustacemi


https://eubytko.cz/vase-pruvodce-vinnymi-sklepy-a-degustacemi/

Na jižní Moravě se nachází mnoho tradičních vinných sklepů, které nabízejí možnost ochutnat česká vína a objevit krásy těchto vinařských oblastí. V těchto vinných sklepích se můžete seznámit s procesem výroby vína a ochutnat různé odrůdy, a to včetně odborného vedení. Vinné sklepy jsou ideálním místem pro milovníky vína, kteří si chtějí užít autentický zážitek a ochutnat lahodná česká vína.


Základní informace



  • Vinné sklepy a degustace jsou oblíbenou aktivitou vinařské turistiky na jižní Moravě.

  • Česká vína jsou známá svou kvalitou a pestrostí odrůd.

  • Vinařství a vinice nabízejí možnost ochutnat nejen vína, ale také seznámit se s výrobou a procesem výroby vína.

  • Vinné sklepy a vinařství jsou součástí bohaté vinařské tradice na Moravě.

  • Vinice a vinná oblast jsou ideálními místy pro vinnou turistiku a objevování vína.


Vinařství Ampelos ve Vrbovci


Vinařství Ampelos ve Vrbovci je nejstarším šlechtitelským pracovištěm v České republice a jedním z nejstarších na světě. Zde se zabývají novošlechtěním odrůd révy vinné, včetně révy vinné Ampelos.


Majitelé vinařství jsou známí svou vášní a pečlivou prací při vyšlechtění nových odrůd révy. Díky tomu nabízejí unikátní a vynikající vína s vlastními charakteristikami a chutí.


Vinařství Ampelos je také známo svými degustacemi vín, které přináší vynikající možnost ochutnat jejich ranné odrůdy s vysokou cukernatostí. Na degustaci se dozvíte více o vývoji odrůd, jejich technických parametrech a výnosech. Navíc, můžete se těšit na příjemnou atmosféru a profesionální obsluhu.


Nuevošlechtění odrůd révy vinné


Vinařství Ampelos má dlouhou tradici v šlechtění odrůd révy vinné. Patří k předním pracovištím v oblasti novošlechtění odrůd révy vinné v České republice. Jejich cílem je vyšlechtit vína s novými a zajímavými charakteristikami, které by odpovídaly na současné nároky trhu a potřebám spotřebitelů.


Novošlechtění odrůd révy vinné znamená, že vinaři kombinují genetické vlastnosti různých odrůd révy vinné, aby vytvořili novou odrůdu s požadovanými vlastnostmi. Tento proces je náročný a vyžaduje dlouhou dobu, ale výsledkem jsou zajímavá a jedinečná vína.


Díky vinařství Ampelos máte možnost ochutnat tyto nové a zajímavé odrůdy révy vinné. Uvidíte, jaký pokrok byl dosažen v oblasti šlechtění odrůd a jak se principy výroby vína vyvíjejí. To vše v příjemném prostředí, kde si můžete vychutnat skvělá vína s přáteli nebo rodinou.


Vinařství Lahofer s novým Centrem Vinařství


Vinařství Lahofer na Znojemsku je spojeno se silnou vinařskou tradicí. Nedávno otevřelo Centrum Vinařství Lahofer ve vinici U Hájku, které zahrnuje výrobní část s lisovnou, sklepem a moderní lahvovací linkou, a také návštěvnickou část s prodejnou vín, degustační místností a vinotékou.


Centrum Vinařství Lahofer – Prohlídka s ochutnávkou


Pokud se zajímáte o víno a vinařství, zastavte se v Centru Vinařství Lahofer. Toto moderní a stylové centrum vám poskytne jedinečnou příležitost poznat nejen proces výroby vína, ale i chutnat širokou škálu vysoce kvalitních vín přímo od vinařů.


Pojďte se projít výrobní částí s lisovnou a sklepy, kde se dozvíte více o technologiích používaných při výrobě vína. Poté zavítejte do návštěvnické části, kde se nachází prodejna vín, kde si můžete zakoupit oblíbená vína od vinařství Lahofer. Nezapomeňte také navštívit degustační místnost, kde budete mít možnost ochutnat vybraná vína, která vás okouzlí svými lahodnými chutěmi a vůněmi.


V Centru Vinařství Lahofer se také nachází vinotéka, která nabízí široký výběr vín nejen od vinařství Lahofer, ale i od dalších vynikajících vinařů působících v Znojemsku. Rozšířte své vínoznalosti a objevujte nové chutě a odrůdy. Zajímá-li vás svět vína, Centrum Vinařství Lahofer je pro vás ideálním místem k návštěvě.


Ochutnávkový stánek Znovínu Znojmo ve vinici Havraníky


Znovín Znojmo, renomované vinařství na Moravě, má pro své návštěvníky připravený ochutnávkový stánek ve vinici Havraníky. Tento vyhlášený stánek přináší nejen možnost ochutnat širokou škálu vín Znovínu Znojmo, ale také překrásný výhled do malebného kraje.


Příjemné prostředí a přívětivá atmosféra stánku vám umožní si užít skutečně autentický zážitek z degustace. Ochutnávka vín probíhá pod odborným vedením sommeliérů, kteří vám rádi představí různé odrůdy vín z vinice Havraníky.


Vinice Havraníky se nachází v blízkosti cyklostezky, což ji činí snadno dostupnou pro cykloturisty, kteří si chtějí odpočinout a vychutnat si chvíle s lahodným vínečkem. Na své cestě kolem vinice Havraníky si můžete udělat zastávku u ochutnávkového stánku Znovínu Znojmo a ocenit jejich skvělá vína.


Přijďte ochutnat výjimečná vína Znovínu Znojmo ve vinici Havraníky a nechte se okouzlit krásou vinařského kraje. Znovín Znojmo vám nabízí jedinečnou příležitost prozkoumat všechny lahůdky, které tato prestižní vinařská oblast má k dispozici.


Ochutnejte exkluzivní vína nejlepších vinařů v Lechovicích


V obci Lechovice se nachází zámek Lechovice s vinotékou, která nabízí širokou škálu exkluzivních vín od nejlepších vinařů znojemské vinařské podoblasti. Zámek také poskytuje možnost posezení v dobovém originálním nábytku a nabízí možnost zapůjčení piknikového koše.


Chcete ochutnat nejlepší moravská vína? Vstupte do zámku Lechovice a poopřejte si ochutnávku vín, která jsou vám servírována ve stylové vinotéce. Zámek Lechovice je skvělým místem pro milovníky vína, kde můžete ochutnat exkluzivní vína vybraných vinařů. Užijte si posezení v nádherně zařízeném prostoru zámku a okusováním vybraných vín si dopřejte jedinečný zážitek.


Při návštěvě vinotéky můžete vychutnat různé odrůdy vín, které jsou typické pro region Znojemsko. Vinaři z této oblasti věnují zvláštní péči svým vinicím a přinášejí vám vína s autentickou chutí a příjemným aroma. Vinotéka na zámku Lechovice je skvělou destinací pro každého milovníka dobrého vína, který si chce dopřát výjimečný zážitek.


Kromě ochutnávky vín můžete v zámku také posedět v dobovém originálním nábytku a vychutnat si jedinečnou atmosféru. Pokud plánujete výlet do okolí, zámek Lechovice vám nabízí možnost zapůjčení piknikového koše. Tak si můžete vychutnat vybrané víno s vyhlídkou na krásnou krajinu kolem zámku.


Malovaný sklep v Šatově


Malovaný sklep v Šatově je jedinečným vinným sklepem, který je známý svými fantasticky barevnými plastickými obrazy. Sklep nabízí degustace vín a je součástí vinařské stezky, která vede zájemce přes krásné vinice a nabízí možnost poznat místní vína.


Na této vinařské stezce v Šatově se můžete projít mezi řadami hroznů a vychutnat si nádherný výhled na okolní krajinu. Zastávka v Malovaném sklepě je zážitkem pro všechny smysly. Uvnitř sklepa se nachází pestrobarevné malby na stěnách, které navozují atmosféru skutečného uměleckého díla.


Malovaný sklep je oblíbeným místem mezi turisty i místními obyvateli, kteří sem rádi zavítají na degustaci vyhlášených vín. Ochutnejte výběr z místní produkce a objevte tajemství tohoto unikátního sklepa, který zaujme nejen svými výjimečnými uměleckými díly, ale i jedinečnou atmosférou.


Ochutnejte výběr z místní produkce


Při návštěvě Malovaného sklepa si nezapomeňte dopřát ochutnávku vybraných vín. Zde se setkáte s odrůdami, které jsou charakteristické pro tuto vinařskou oblast. Odborní vinaři vám rádi představí jednotlivé odrůdy a poskytnou vám nejen informace o jejich chuťových vlastnostech, ale také o jejich původu a výrobním procesu.


Užijte si jedinečný zážitek z degustace vín v nádherném prostředí Malovaného sklepa v Šatově a objevte všechny lahůdky, které zdejší vinné sklepy nabízejí.


Modré sklepy v Novém Šaldorfě


Obce Nový Šaldorf a Sedlešovice jsou známé svými Modrými sklepy, které jsou otevřené pro ochutnávky vín. Každý den je otevřen alespoň jeden vinný sklep, který nabízí možnost ochutnat a zakoupit vína od místních vinařů.


Ochutnávka vín v Modrých sklepech v Novém Šaldorfě je nezapomenutelným zážitkem. Tyto tradiční vinné sklepy skrývají lahodné víno, které je vyrobeno s láskou a vášní místních vinařů. Dozvíte se více o procesu výroby vína a ochutnáte široký výběr místních odrůd. Ochutnávka je provázena odborným vedením, které vám poskytne podrobné informace o jednotlivých vínech a jejich charakteristikách.


Při návštěvě Modrých sklepů můžete také obdivovat jejich unikátní architekturu. Sklepy jsou vybudované z modrých pískovcových kvádrů, které jim dodávají nezaměnitelný ráz. Navíc, za příznivého počasí můžete posedět ve venkovních posezeních a vychutnávat si krásnou krajinu, která vinice obklopuje.


Ochutnejte širokou paletu vín


Modré sklepy v Novém Šaldorfě nabízejí bohatou ochutnávku vín. Můžete ochutnat různé odrůdy suchých, polosuchých i sladkých vín, které vynikají svojí kvalitou a charakterem. Zamilujete se do vín s jemnou ovocnou chutí, harmonickou strukturou a dlouhou dochutí. Od lehkých a osvěžujících bílých vín po robustní a plné červené víno, zde najdete pro každého návštěvníka něco vhodného.


Návštěva Modrých sklepů je příležitostí nejen pro ochutnání vynikajících vín, ale také pro zakoupení svých oblíbených láhví. Místní vinaři nabízí prodej vína přímo v sklepeních, takže si můžete odnést kousíček této moravské tradice domů. Berte si s sebou několik láhví jako vzpomínku na krásné chvíle strávené v Novém Šaldorfě.


Degustační stánek ve Chvalovicích


Ve Chvalovicích se nachází degustační stánek, který Vám přináší nezapomenutelné zážitky při ochutnávkách vybraných vín od místních vinařů. Tento stánek je otevřen v letních měsících a nabízí Vám příjemné a relaxační prostředí pro vaše degustace.



Zářijový díl seriálu cykloturistických akcí Krajem vína – Tour de burčák


Každý rok se na Znojemsku koná cykloturistická akce „Tour de burčák“, která vám umožní prozkoumat krásy této regionální vinařské oblasti. Tato akce je ideální pro milovníky cykloturistiky a degustace vína, kteří si chtějí užít příjemný a aktivní zážitek v srdci Znojemska.


Během Tour de burčák se vás zmocní duch cykloturismu a vinařská vášeň. Cyklistická trasa je pečlivě navržena tak, aby vás zavedla kolem nejkrásnějších vinic a vinných sklepů v regionu Znojemsko. Na každé zastávce budete mít příležitost ochutnat vína přímo od znojemských vinařů a vychutnat si čerstvý burčák, typicky znojemský mladý mošt.


Tour de burčák je nejen gastronomickým zážitkem, ale také příležitostí pro poznání krásné krajiny, místních vinařských tradic a vinných sklepů. Během cykloturistického okruhu můžete očekávat působivé výhledy na znojemské vinice a panoramata okolního kraje, které vás jistě okouzlí.


Cykloturistika Krajem vína


Znojemsko je jednou z nejvýznamnějších vinařských oblastí v České republice. Obklopeno vinicemi a vinnými sklepy, je to ideální místo pro cykloturistiku a objevování regionálních vín. Cykloturistické stezky v okolí Znojma vás provedou malebnou krajinou a odhalí vám tajemství vinohradů a vinařského řemesla.


Na Znojemsku najdete nejen rozmanité trasy pro cykloturisty, ale také možnost se zúčastnit různých cykloturistických akcí, jako je Tour de burčák. Tyto akce jsou skvělou příležitostí pro poznání místní kultury, tradic a ochutnávku vína přímo od vinařů.


Tour de burčák


Zajímá vás cykloturistika a degustace vína? Přijďte a objevte Znojemsko na kole. Během Tour de burčák se stanete součástí jedinečného spojení cykloturistiky a vinařství, které vám přinese nezapomenutelné zážitky a okamžiky plné radosti a poznání.


Vinohradnictví a vinařství na Moravě


Na Moravě má vinohradnictví a vinařství dlouhou historii a je jedním z hlavních hospodářských odvětví. Tato regionální odvětví se zde rozvíjela již od dob středověku a Morava se stala jednou z nejznámějších vinařských oblastí ve střední Evropě.


Vinohradnické oblasti na Moravě jsou známé pro své tradiční sklepní uličky, které poskytují skvělou možnost objevovat česká vína a ochutnat lahodnou nabídku vinařství. Sklepní uličky jsou zaklíněny mezi vinice a často vás zavedou do malých rodinných vinařství, kde můžete ochutnat vybrané odrůdy vín a seznámit se s uměním jejich výroby.


Historie vinařství na Moravě je bohatá a rozmanitá. Díky příznivému klimatu a rozmanitému terénu se zde pěstují různé odrůdy révy vinné, ať už se jedná o tradiční či moderní odrůdy. Kdo se rozhodne navštívit Moravu, může se těšit na unikátní kombinaci historických památek, malebného venkovského prostředí a především výjimečných vín, která jsou charakteristická pro tuto oblast.



-----
eUbytko.cz

Komentáře